Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017




 Ένα σταυρόλεξο από τα παιδιά για τα παιδιά!!

Φτιάνοντας σιγά σιγά στην λήξη της σχολικής χρονιάς, ετοιμάζω διάφορες εκπλήξεις για τα παιδιά. Ανάμεσα σε πρόβες, ενθύμια, νέες εγγραφές προσπαθώ να αφιερώνω τις τελευταίες μέρες σε δραστηριότητες που τα παιδιά επιλέγουν. Πολλές φορές γίνομαι η μαθήτρια τους και αναλαμβάνουν εκέινα το ρόλο μου (να δουν τι τραβάμε κι εμείς :P ). 
Αυτές τις μέρες τους ετοιμάζω ένα σταυρόλεξο με τα ονόματά τους και με διάφορα χαρακτηριστικά τους που προέκυψαν είτε από τους ίδιους είτε από τους συνομιλήκους. Για την δημιουργία του χρησιμοποιώ το crosswordlabs, το οποίο έτυχε να γνωρίσω σε μια εισήγηση μιας συναδέλφου στα πλαίσια ενός συνεδρίου. Τα πλεονεκτήματά του σημαντικά: Εύκολο για όλους, παρέχει παραδείγμα για να κατανοήσεις την χρήση του και αποθηκεύται σε pdf ή word!



Γραφεις τον τίτλο του σταυρολέξου και στο μεγάλο πλαίσιο γράφεις τις λέξεις και την σημασία τους, στην οποία θα στηριχτούν τα παιδιά. Φέτος τα παιδιά μου ήταν ιδιαίτερα ευφάνταστα. Τι εννοώ; Σύμφωνα με τα ίδια η καλύτερη μου φίλη είναι η Φλώρινα (!!!). Έτσι αξιοποίησα τα σχόλια τους για τους συμμαθητές τους και έφτιαξα το παρακάτω σταυρόλεξο!! 









Βέβαια σε όλα τα παραπάνω θα προστεθούν και τα υπόλοιπα παιδιά! Για να θυμηθούμε στιγμές της χρονιάς που τελειώνει, για να γελάσουμε όλοι με την ψυχή μας!


Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους μας! Ας βρούμε λίγο χρόνο για 
πραγματικές "διακοπές" από όλα ;)
Χαρούμενου Νικολέτα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου