Κυριακή, 7 Μαΐου 2017


Με τις αισθήσεις μου εγώ, τον κόσμο γνωρίζω στο λεπτό!!
Παίζοντας με την "κυρία" Ακοή!

Γεια χαρά σε όλη την ομάδα!

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε την επεξεργασία της θεματικής ενότητας "Με τις αισθήσεις μου εγώ, τον κόσμο γνωρίζω στο λεπτό"! 


Παίξαμε διάφορα παιχνίδια για να "νιώσουμε" τον κόσμο γύρω μας μέσα από τις 5 μας αισθήσεις. 

  

       

Αφού πειραματιστήκαμε με την όραση, την αφή, την όσφρηση και την  γεύση, συνεχίσαμε με την ακοή. Τα παιδιά αναφέρθηκαν σε δυνατούς και σιγανούς ήχους, τους οποίους αναπαρήγαγαν με μουσικά όργανα από "χρήσιμα άχρηστα" υλικά! 

Αναφέρθηκαν σε δυσάρεστους και ευχάριστους ήχους! Ωπ, εδώ είμαστε! Ας παίξουμε με τους ευχάριστους και δυσάρεστους ήχους λοιπόν!! 
Αναζητώντας για "decibel meter  for children", έπεσα πάνω στο "bouncy balls", το οποίο αποτελεί ένα διασκεδαστικό ηχόμετρο δίνοντας διάφορες επιλογές στον χρήστη.  https://bouncyballs.org/ 
Έτσι, ξεκινήσαμε τα παιχνίδια με το Ντεσιμπελόμετρο!!
Κάλεσα τα παιδιά να "πειραματιστούν" μαζί του, δημιουργώντας ήχους με διαφορετικούς τρόπους σε διαφορετική ένταση. Παράλληλα, τους ενθάρρυνα να παρατηρούν το ντεσιμπελόμετρο στον διαδραστικό πίνακα και τον τρόπο που κινούνταν οι μπάλες!

Έτσι παρατηρήσαμε ότι όσο πιο δυνατός είναι ο ήχος που παράγουμε, τόσο πιο ψηλά πηγαίνουν οι μπάλες!
  
Στην ίδια εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το "sensitivity" και να επιλέξει θέμα ανάμεσα σε τέσσερις επιλογές όπως φαίνεται παρακάτω!


Bubbles

Eyeballs


Plastic


Emoji 


Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με την εφαρμογή, παρατηρούσαν κι αξιολογούσαν σε όλη την διάρκεια της μέρας τους διάφορους ήχους ("Παιδιά, δείτε τις μπάλες. Κάνουμε πολλή φασαρία").

Σαν επέκταση των παραπάνω, θα μπορούσαμε να μπούμε στην συγκεκριμένη εφαρμογή μέσα από κινητό ή τάμπλετ και να "μετράμε" την πληθώρα ακουστικών ερεθισμάτων στην αυλή του σχολείου μας!

Σας παραθέτω και το υπαίθριο ξυλόφωνο μας!!

                        

Ελπίζω να σας άρεσαν οι δράσεις μας, φίλοι μου!
Σας χαιρετώ με μια selfie παρέα με τους Μικρούς μου Εξερευνητές! 


Χαρούμενου ΝικολέταΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου