Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Week # 27/03-02/04 #


Δυσκολεύεσαι στην αποστολή μεγάλου αρχείου; 

Η λύση είναι εδώ! 


Το σχολείο όπου εργάζομαι, συνεργάζεται με μια εταιρεία για την δημιουργία σχολικών ενθυμίων. Φέτος μου ζητήθηκε να αναλάβω την ηλεκτρονική αποστολή όλου του υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) για το σχολικό έτος 2016-17. Χωρίς να σκεφτώ το μεγάλο μέγεθος του φακέλου, μπήκα στο hotmail, έγραψα το θέμα, επισύναψα το φάκελο με τα αρχεία και πάτησα "αποστολή". "Πάει κι αυτό", σκέφτηκα. Δεν πρόλαβα καλά-καλά να ολοκληρώσω την σκέψη μου και την ίδια στιγμή δέχτηκα ένα αυτόματο μήνυμα από την εταιρεία "Το μήνυμα δεν στάλθηκε. Ελέγξτε το μέγεθος του αρχείου". 
Αμέσως, απευθύνθηκα στην συνάδελφο, η οποία είχε αναλάβει να στείλει την περσινή χρονιά το υλικό. Η ίδια είχε "σπάσει" σε δυο emails το υλικό, το οποίο ήταν κατά πολύ μικρότερο, καθώς αποτελούνταν μόνο από φωτογραφίες. Ακολούθησα την δική της τακτική και "έσπασα" σε δυο emails τον φάκελο μου χωρίς αποτελέσματα. Αμέσως μετά ρώτησα την γνώμη ενός γονέα του σχολείου-ο οποίος είναι τεχνικός υπολογιστών κι εκείνη την στιγμή ήρθε να παραλάβει την κόρη του. Ο ίδιος μου ανέφερε ότι δεν θα ήταν αποδοτικό να συμπιέσω τον υπάρχον φάκελο και με προέτρεψε να "γκουγκλάρω" στο internet γιατί όπως είπε ήταν "υπόθεση ενός λεπτού". Μπήκα στο youtube και πληκτρολόγησα "Πώς στέλνω μεγάλα αρχεία". Άνοιξα το Link https://www.youtube.com/watch?v=m3EMNmEM2vQ με τα περισσότερα views και ακολούθησα τις σαφείς οδηγίες. 
1) Μπαίνω στο wetransfer.com
2) Επιλέγω αποστολέα & παραλήπτη
3) Επιλέγω το επισυναπτόμενο αρχείο (μέχρι 2 GB)Οι ποικίλες πηγές γνώσης (συνάδελφος, γονέας μαθητή, ίντερνετ) με βοήθησαν στην επίλυση του προβλήματος. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι-πιθανόν πιο αποδοτικοί- για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος. Ήταν πραγματικά υπόθεση ενός λεπτού!


Μέχρι το επόμενο "συμπτωματικό γεγονός μάθησης"...

Χαρούμενου Νικολέτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου