Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Καλό μου Word, άνοιξε!



Άλλη μια σχολική μέρα έφτασε στο τέλος της, μαζεύω όλη την ακαταστασία που έχουν προκαλέσει οι κατασκευές της μέρας κι ετοιμάζω το υλικό μου για την αυριανή μας μέρα. Παράλληλα ετοιμάζω και το υλικό καταγραφής για την επίσκεψή μας στο νεοσύστατο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς την ερχόμενη εβδομάδα! 
Προσπαθώ να βάλω σε σειρά τις ιδέες μου: "Μπορούμε να χωριστούμε σε ομάδες όσες είναι οι αίθουσες του Μουσείου. Για κάθε μια αίθουσα θα δομήσω φύλλα καταγραφής για τα παιδιά. Θα βάλω και φωτογραφίες των εκθεμάτων για να παίξουμε κρυμμένο θησαυρό. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!", σκέφτηκα. Ρίχνω μια ματιά στα emails του σχολείου και ψάχνω το word  που μου έστειλαν από το μουσείο με τίτλο "Οδηγίες Επίσκεψης". Το αποθηκεύω και το ανοίγω. Ουπς! Εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα. 
Αμέσως δοκίμασα να το ανοίξω από τον σταθερό της τάξης χωρίς αποτέλεσμα! 


 "Γκούκλαρα"  για λύση κι άνοιξα το link που με παρέπεμψε η  Microsoft https://support.microsoft.com/el-gr/help/2749199/how-to-resolve-the-problem-word-experienced-an-error-trying-to-open-the-file-when-opening-a-word-2007-2010-file-easy-fix-article , η οποία πρότεινε βήματα για την επίλυση του συγκεκριμένου σφάλματος.

Βήμα 1: Δεξί κλικ- Properties


Βήμα 2: General-Unblock-OK


Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, το πρόβλημα λύθηκε! 
Το Word άνοιξε και το Βυζαντινό Μουσείο θα υποδεχτεί 
μικρούς και μεγάλους "Μικρούς Εξερευνητές"!  
"Θα υποδεχτούμε και τον ψευτούλη Απρίλη", είπαν τα παιδιά...





Μέχρι την επόμενη φορά,
 καλό μήνα με κεραίες ανοιχτές σε νέα γεγονότα μάθησης.
Χαρούμενου Νικολέτα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου